zielona kawa

2021-08-28

Zielona kawa ziarna jakie są dobre ?

W zielonych ziaren kawy, istnieje wiele rzeczy do rozważenia.

Dla zielonych ziaren kawy, należy starannie wybrać zieloną kawę w oparciu o różne odmiany zielonej kawy (arabica lub robusta), pochodzenia i etapów przetwarzania. Wielu importerów zielonej kawy twierdzą, że ich zielona kawa jakość jest doskonała, ponieważ używane 100% arabica zielone ziarna bez wad. Jednak w rzeczywistości tylko niewielka część zielonej kawy może być stosowany do codziennego picia bezpośrednio przy użyciu świeżego palonego metody, takie jak palenie w domu lub zakup od dobrych firm specjalistycznych zielonej kawy służąc wielką filiżankę aromatu parzonej. Preferowane jest używanie tylko organicznych ziaren kawy z certyfikatem bezpieczeństwa żywności HACCP, które w ponad 90% składają się z odmian arabica uprawianych bez pestycydów i ziół .


Według importerów zielonej kawy, odmiany zielonej kawy o najwyższej jakości to 100% zielone ziarna arabica, ponieważ zaokrąglają one zielony zielony aromat i smakują najlepiej podczas parzenia. W niektórych krajach, takich jak Brazylia czy Indonezja, gdzie kawa jest nadal uprawiana w środowisku naturalnym bez pestycydów, dostępne są również wysokiej jakości zielone ziarna robusta, które są odporne na choroby i szkodniki, ale mają bardziej gorzki smak. Jeśli chcesz pić codziennie zieloną, paloną kawę, powinieneś używać zielonych ziaren do codziennego picia, które zostały przetworzone metodą mokrą, dzięki czemu zawartość kofeiny jest zredukowana (zazwyczaj tylko 12-15 procent suchej masy).


Dla większości osób, które lubią różnorodność w aromacie i smaku zielonego palenia w domu, byłoby to zielona kawa. Ponieważ zielona kawa jest bezpośrednio wystawiona na działanie powietrza po wypaleniu zielonych ziaren, zapach i smak zielonej zielonej kawy są bardzo lotne i pozostają w wypalonych zielonych ziarnach przez krótszy okres czasu, dlatego też należy regularnie wymieniać zieloną kawę.